Restaurant Day 2019

Restaurant Day 2019

Restaurant Day je mezinárodní svátek pro všechny, kdo rádi vaří, rádi jedí a rádi poznávají nové lidi. Kdokoliv si na jeden den může zkusit, jaké to je vést vlastní restauraci. 

Letos jsme se zúčastnili už po páté s naším bistrem Je na malinách. V průběhu let se vyvíjelo složení týmu i vzhled a rozsah našeho podniku. Jedno však zůstalo stejné. Místo. Předprostor našeho ateliéru přímo vybízí k pořádání různých oslav, sešlostí, dýchánků a večírků, a toho jsme museli využít. Po prvních dvou letech, kdy jsme si my i návštěvníci celou situaci oťukávali, jsme přešli do stadia, kdy konstantně přibývá spokojených nasycených hostů a vyzkoušených receptů. Ustálil se i vzhled a rozložení celého bistra. Což ovšem neznamená, že bychom ustrnuli, každý rok se snažíme doladit detaily, na které nám v minulých letech nezbývaly síly. Vzhledem k tomu, že součástí týmu je víc a víc dětí, nesl se letošní ročník ve znamení zábavy pro nejmladší generaci. Byla tu sekce, kde si děti mohly připravit vlastni čerstvé palačinky, sekce, kde si mohly připravit jakékoli jídlo jim fantazie dovolila v originální dřevěné kuchyňce a nechyběla ani část, kde naše děti vedly výtvarné dílny pro děti, které přišly na návštěvu.

Možná je to náhoda, možná vyslyšení toužebného přání tisíců nadšených kuchařů z celého světa, ale třetí sobotu v květnu bylo opět krásně. Ačkoli jsme začátkem týdne ještě nosili kabáty a šály a dětem utírali červené nosy, v sobotu v deset jako na objednávku vykouklo sluníčko a vytáhlo svou májovou vyhřívací výbavu a my začali mít pocit, že jsme ty desítky zmrzlin nepřipravovali na horší časy, ale že přijdou opravdu vhod. A tak se taky stalo. Naše bistro, otevřené už tradičně od jedenácti do tří, praskalo celé čtyři hodiny ve švech dobrou náladou, smíchem a spokojeností. Snědlo a vypilo se všechno do poslední kapky. A my jsme vděční, že jsme mohli poznat zase spoustu nových zajímavých lidí, že jsme mohli strávit příjemnou sobotu se všemi, které máme rádi, a že se naše pečlivá příprava vyplatila a vše běželo jako na drátkách. Děkujeme všem, kdo přišli, všem, kdo nás podpořili a kdo nám pomohli. Užili jsme si to díky vám. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *